Domů | 
Vítejte,
můžete se přihlásit nebo registrovat.    Nepamatujete si heslo?

návaly vzteku a bezmoci
(1 shlédnutí) (1) host
Na dotazy odpovídá tým odborníků z psychiatrického oddělení ÚVN.
Službu směřuje široké veřejnosti s cílem nabídnout odpovědi na otázky z oblasti duševního zdraví.
Jelikož se jedná o internetovou poradnu, budou odpovědi a doporučení obecnějšího rázu.
Co poradna NEMŮŽE poskytnout ?
Poradna nemůže nahradit osobní setkání s lékařem a poskytnout služby, které jsou na osobním kontaktu s lékařem založené:
(stanovení diagnózy; stanovení Vaší léčby a hodnocení její účinnosti; hodnocení správnosti postupu Vašeho lékaře)
Poradna neslouží k objednávání se k psychiatrickému vyšetření, nebo k hospitalizaci na psychiatrickém oddělení. Objednat se k vyšetření, nebo hospitalizaci můžete cestou psychiatrické ambulance ÚVN.
Dolů
Přispět do tématu
Založit nové téma
Stránka: 1
Téma: návaly vzteku a bezmoci
návaly vzteku a bezmoci Před 9 měsíce, 3 týdnů  
Dobrý den, ráda bych Vás požádala o radu ohledně mého stavu.Má situace je asi taková. Občas trpím strašným návalem vzteku a bezmoce, který přechází až do nálady, kdy mám pocit, že už nemůžu dál. Mé chování směřuji hlavně k mému partnerovi se kterým mám 3 měs. syna. Měli jsme nějaké partnerské problémy před porodem syna a od té doby se to vleče. Tyto pocity jsem měla již dříve k jiným osobám v mém životě. Je to jako na horské dráze. Má nálada se mění z minuty na minutu a radost střídá vztek, následně bezmoc a dostávám se do stavu, kdy mi buší srdce a mé chování je až hysterické. Křičím, mlátím věcmi kolem sebe, vyčítám, podezírám a nezastaví mě ani přítomnost syna, nebo ostatních. Nejdřive jsem si myslela, že to je poprodní deprese, ale já se po porodu cítím dobře a jak jsem již psala, tento stav jsem mívala už dříve. Pocit, že mě nikdo nemá rád, vztek a bezmoc. Trápí mě to ,protože od sebe odháním tímto chováním partnera a vlastně i ostatní. Vždycky po takovém výstupu se za sebe stydím.
Opište bezpečnostní kód   
POZNÁMKA: Ačkoliv tlačítka úprav a emotikonů nejsou zobrazena, je možné text formátovat pomocí přímého zápisu tagů.
Pavlína

Reply Quote

Re:návaly vzteku a bezmoci Před 9 měsíce, 3 týdnů Karma: 0
Dobrý den,

Problémy se zvládáním intenzivních a měnlivých emocí se můžou vyskytovat u několika duševních poruch a způsoby jejich léčby se liší.
O poruše mluvím proto, že Vám výkyvy emocí zjevně způsobují velkou nepohodu a , jak píšete, narušují i vaše vztahy s druhými.
Určitě by bylo vhodné, aby jste navštívila odborníka (klinického psychologa, psychiatra), se kterým/kterou vše podrobně proberete a domluvíte se společně na tom, jakým způsobem Vám lze nejlépe
pomoct řešit Váš problém.

S pozdravem Dr.Mikuláš
Opište bezpečnostní kód   
POZNÁMKA: Ačkoliv tlačítka úprav a emotikonů nejsou zobrazena, je možné text formátovat pomocí přímého zápisu tagů.
MUDr. Juraj Mikuláš
Moderator
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Reply Quote

Re:návaly vzteku a bezmoci Před 7 měsíce, 1 týden  
Pavlína napsal:
Dobrý den, ráda bych Vás požádala o radu ohledně mého stavu.Má situace je asi taková. Občas trpím strašným návalem vzteku a bezmoce, který přechází až do nálady, kdy mám pocit, že už nemůžu dál. Mé chování směřuji hlavně k mému partnerovi se kterým mám 3 měs. syna. Měli jsme nějaké partnerské problémy před porodem syna a od té doby se to vleče. Tyto pocity jsem měla již dříve k jiným osobám v mém životě. Je to jako na horské dráze. Má nálada se mění z minuty na minutu a radost střídá vztek, následně bezmoc a dostávám se do stavu, kdy mi buší srdce a mé chování je až hysterické. Křičím, mlátím věcmi kolem sebe, vyčítám, podezírám a nezastaví mě ani přítomnost syna, nebo ostatních. Nejdřive jsem si myslela, že to je poprodní deprese, ale já se po porodu cítím dobře a jak jsem již psala, tento stav jsem mívala už dříve. Pocit, že mě nikdo nemá rád, vztek a bezmoc. Trápí mě to ,protože od sebe odháním tímto chováním partnera a vlastně i ostatní. Vždycky po takovém výstupu se za sebe stydím.
Opište bezpečnostní kód   
tolemo

Reply Quote

Re:návaly vzteku a bezmoci Před 7 měsíce Karma: 0
Dobrý den,

příznaky , které popisujete, by mohly ukazovat na poruchu osobnosti, proto bych Vám doporučila vyhledat odbornou pomoc cestou psychiatrické ambulance. Konkrétnější postup v řešení takových obtíží je potřeba probrat podrobněji v osobním kontaktu s lékařem. Nejčastěji se jedná o kombinaci farmakoterapie a psychoterapie.

Hezký den
dr.Lednická
Opište bezpečnostní kód   
MUDr. Eva Lednická
Moderator
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Reply Quote

Přispět do tématu
Založit nové téma
Stránka: 1