Domů | 
Vítejte,
můžete se přihlásit nebo registrovat.    Nepamatujete si heslo?

Vyhýbavá porucha osobnosti
(1 shlédnutí) (1) host
Na dotazy odpovídá tým odborníků z psychiatrického oddělení ÚVN.
Službu směřuje široké veřejnosti s cílem nabídnout odpovědi na otázky z oblasti duševního zdraví.
Jelikož se jedná o internetovou poradnu, budou odpovědi a doporučení obecnějšího rázu.
Co poradna NEMŮŽE poskytnout ?
Poradna nemůže nahradit osobní setkání s lékařem a poskytnout služby, které jsou na osobním kontaktu s lékařem založené:
(stanovení diagnózy; stanovení Vaší léčby a hodnocení její účinnosti; hodnocení správnosti postupu Vašeho lékaře)
Poradna neslouží k objednávání se k psychiatrickému vyšetření, nebo k hospitalizaci na psychiatrickém oddělení. Objednat se k vyšetření, nebo hospitalizaci můžete cestou psychiatrické ambulance ÚVN.
Dolů
Přispět do tématu
Založit nové téma
Stránka: 1
Téma: Vyhýbavá porucha osobnosti
Vyhýbavá porucha osobnosti Před 7 měsíce, 2 týdnů  
Dobrý den. Od mládí trpím těžkou sociální fobií nikdy jsem neměl žádné kamarády, nyní žiji sám. Psychiatři mi diagnostikovali sociální fobii, či spíše vyhýbavou poruchu osobnosti, s kterou se dá prý těžko něco udělat. Absolvoval jsem dvě kbt terapie, byl jsem i na dlouhodobém pobytu v léčebně, ale žádné zlepšení jsem necítil. Spíše mě expozice při terapiích zcela odrovnali, ještě teď je mi z toho zle. Z pobytu na psychiatrii se u mě nejspíš vyvinula posttraumatická stresová porucha, bylo to tam pro mě peklo. Už léta beru prášky, ale po žádných jsem necítil zlepšení. Nyní už mám problémy i chodit do práce, hrozně se klepu a je to na mě dost vidět. Psychiatra navštěvuji, ale ten mi jen předepisuje prášky. Do stacionáře už nikdy nechci, minule jsem tak skoro zešílel.
Zažádal bych si o důchod, ale bojím se, že bych si po tom ani nezašel nakoupit. Děkuji za radu
Jan S.
Opište bezpečnostní kód   
POZNÁMKA: Ačkoliv tlačítka úprav a emotikonů nejsou zobrazena, je možné text formátovat pomocí přímého zápisu tagů.
Jan S.

Reply Quote

Re: Vyhýbavá porucha osobnosti Před 7 měsíce Karma: 0
Dobrý den,
není mi příliš jasné, jakou radu očekáváte. Uvádíte, že užíváte léky a není to k ničemu. Absolvoval jste různé typy i formy psychoterapie a také to nebylo k ničemu. Psychiatrická hospitalizace také neměla žádný úspěch. Všechny způsoby, které bych Vám mohla poradit, ev. jejich kombinace, jste sám zamítl. Bohužel psychiatrie žádné jiné metody nezná. V případě diagnóz, kterou vy uvádíte, je vždy nezbytné ,kromě farmakoterapie ,také aktivní přístup samotného pacienta, což však samozřejmě bývá velmi těžké a pro pacienty obtížné.
Bohužel psychoterapie , která "nebolí" nevede k žádným výsledkům.

S pozdravem
dr.Lednická
Opište bezpečnostní kód   
POZNÁMKA: Ačkoliv tlačítka úprav a emotikonů nejsou zobrazena, je možné text formátovat pomocí přímého zápisu tagů.
MUDr. Eva Lednická
Moderator
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Reply Quote

Přispět do tématu
Založit nové téma
Stránka: 1