Akreditace udělena do 16. 5. 2027 

Škola zad je výchovný pedagogický proces, který učí optimalizaci pohybu v nejrůznějších zátěžových situacích.

Termíny:


TERMÍNOBSAZENOSTAKCE
18. - 19. 9. 2024
0
Max: 15
Přihláška  

Místo konání: Ústřední vojenská nemocnice - Vojenská fakultní nemocnice Praha, U Vojenské nemocnice 1200, Praha 6 -

                                                                
Obsahem kurzu je vysvětlení souvislostí bolestí pohybového aparátu u pracovníků v sociálních službách a v zátěžových situacích procesu péče o klienty. V kurzu pracovníci získají teoretické poznatky a praktické dovednosti v oblasti prevence a terapie poruch hybného systému. Je zařazen nácvik rehabilitačních prvků k odstranění svalové dysbalance, ukázky zátěžových situací v běžných denních činnostech a optimální ergonomie pracovního prostředí. Součástí kurzu je nácvik základních technik manipulace s klientem včetně využití kompenzačních pomůcek.


Absolvent po dokončení kurzu bude schopen orientace a porozumění programu zaměřeného na zlepšování, zvyšování tělesné kondice, který minimalizuje riziko přetěžování, nesprávného zatěžování pohybového systému v zaměstnání a v běžném životě. Účastník kurzu se zdokonalí v provádění základních technik manipulace s klientem sociální služby včetně využití kompenzačních pomůcek a seznámí se s příčinami vzniku bolesti zad. Bude schopen kompenzace zátěže optimálním nastavením pohybového aparátu.

Cílem certifikovaného kurzu je připravit pracovníky k poskytování kvalitní ošetřovatelské péče a klinické praxe v kterémkoliv typu zdravotnického nebo sociálního zařízení poskytujícího návazné služby pacientům se sníženou soběstačností.
Certifikovaný kurz je určen:

  • pro sociální pracovníky
  • pracovníky v sociálních službách
  • laické pečovatele


Organizace certifikovaného kurzu:
Kurz je rozdělen na část teoretickou v délce trvání 8 vyučovacích hodin a část praktickou v délce trvání 8 hodin (v průběhu dvou dnů).

Počet účastníků v certifikovaném kurzu: maximálně 16 účastníků

CENA KURZU:

3 000,- Kč

účastník kurzu (v ÚVN Praha)

 

Více informací:

Mgr. Růžena Hlavičková,
tel. 725 768 435
e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.