Co Vás motivovalo, abyste se do soutěže přihlásil?
Letos nás do soutěže motivovala především podpora z ÚVN, velký zájem a nadšení lidí a také skvělá účast, se kterou jsme ani nepočítali.

Co jste od soutěže očekával?
Výhru (smích). Ale teď vážně. Při své práci se v ÚVN potkávám hodně se zaměstnanci, vyměníme si pozdravy v areálu nemocnice. Když se ale potkáte ráno na kole, při cestě do práce, kývnete si navzájem na pozdrav a řeknete si“ Ahoj“, je to takový hřejivý pocit, že do téhle „zablácené bandy“  lidí patříte, jste si tak nějak blíž.

Soutěžil jste již v předchozích ročnících? S jakými výsledky?

Letos se s Jirkou Millkem, Jirkou Bubeníčkem a  Dr. Škvařilem účastníme již čtvrtým rokem. Náš tým Střešovický Lazaret byl s drobnými změnami v obsazení zachován. Výsledky byly každý rok podobné těm letošním. Před třemi lety jsem bydlel v Jílovém u Prahy, další rok jsem se přestěhoval na Jíloviště a nyní jsem se již natrvalo usadil v malé vesničce Otice u Strančic, odkud to mám do práce 39 km, takže vzdálenost zůstává takřka konstantní. Každý rok jsem se umístil v jednotlivcích do 10. místa z Prahy v počtu najetých kilometrů.

Byla letos Vaše motivace jiná než v předchozích letech?
Letos jsem se díky velké účasti motivoval k větším výkonům a zakázal jsem si Openkartu - prostě jsem si ji nekupoval. My chlapi si pořád musíme něco dokazovat (smích). Řekl jsem si, že budu jezdit každý den, za každého počasí. Tak nevím, jestli se můj výkon hodí do projektu „Zdravé nemocnice“ (opět smích).

Co vás na soutěži nejvíc bavilo?
Nejvíce mě bavilo poznávání. Jezdíte do práce a z práce pořád tou samou naučenou cestou, kterou znáte nazpaměť. Sotva ale odbočíte o pár metrů z trasy, uvidíte krásná místa, o kterých jste nevěděli a přitom jste jezdili kolem. Navíc jsem se přistihl, že když šlapu, tak si přitom povídám, někdy zpívám – no zkuste to v tramvaji (šibalský úsměv).

Jak naložíte s cenou z ÚVN? (pozn. Cena byla poukázka na nákup sportovních potřeb)
Můj syn, který hraje fotbal, bude potřebovat nové kopačky. Takže se poukázka bude hodit .

Jak vidíte svou účast v soutěži příští rok?
Příští rok se samozřejmě opět zúčastním. Už se na to těším, ale již nebudu chtít „přetočit tachometr“, dám šanci jiným. Myslím, že letošní ročník trochu vešel do podvědomí, tak příští rok počítám s ještě větší účastí. A také rád pomohu s přípravou Katce Malé, která letos dala do organizace spoustu času, elánu a nadšení.