V pondělí 19. prosince navštívil válečné veterány ředitel ÚVN Miroslav Zavoral. Společně s náměstkyní Lenkou Gutovou jim popřáli hlavně hodně zdraví. "Rád mezi vás chodím. Jste vždycky dobře naladěni a to pro nás znamená, že jste spokojeni. Přeji vám, aby vám sloužilo zdraví, abychom se tu i v příštím roce společně setkávali. Tak hodně zdraví a síly do dalších dnů,"popřál profesor Zavoral veteránům v nemocniční kapli.

Zaznělo také poděkování dobrovolníkům, kteří k válečným veteránům přicházejí, aby jim zpestřili a zpříjemnili volné chvíle. Po rozdání dárků si všichni společně zazpívali několik koled a za pomoci asistentů se přesunuli do altánu, kde na ně čekalo občerstvení a koncert pěveckého sboru.



Další z vítaných a vzácných návštěv, která přišla potěšit v adventním období válečné veterány, byl náčelník Generálního štábu AČR generál Josef Bečvář. Mezi veterány ho přivítal náměstek ředitele ÚVN plk. Zdeněk Brabec. Generál Bečvář nepřišel s prázdnou – každému z válečných veteránů předal společně se svou manželkou dárky a popřál, aby sloužilo především zdraví a mohli se společně všichni vídat i v příštích letech. Ocenil také péči, která je válečným veteránům v ÚVN věnována, a poděkoval personálu květinou. K příjemnému odpolenímu setkání přispělo i společné zazpívání koled při kytaře.