Zájemci z řad ozbrojených sil využili první šance k účasti na hromadném odběru krve pod názvem  „Attention, attention, active walking blood bank." Ve středu se na Oddělení hematologie a krevní transfuze dostavila téměř desítka vojáků.

„O výzvě k darování krve jsem se dozvěděl přes Štábní informační systém," řekl příslušník speciálního centra v Hostivicích Jaroslav Víšek. „Jsem prvodárce a na aktivitě je mi sympatické, že nepodléhá komerci," dodal Víšek. Na oddělení jsou zejména uprostřed prázdnin vděční za každého dobrovolníka. „Jsem za dnešní akci ráda, protože každá krvinka se nám hodí," vysvětlila s úsměvem úseková sestra Eva Stašková.

Aktivita je inspirována krevní bankou využívanou při zahraničních misích. Systém registrovaných dárců krve funguje v bojové operaci na principu okamžité potřeby. V našich podmínkách se však jedná pouze o symbolickou výzvu pro všechny, kteří uprostřed letních měsíců chtějí přispět k záchraně lidských životů. Následující dva týdny jsou pro vojáky k dispozici ještě dva termíny, na které se mohou přihlásit přes oficiální webové stránky nemocnice.