S radostí v ÚVN vítáme novou kolegyni, vrchní sestru Urologického oddělení, kterou je od 
1. května 2020 Bc. Dana Beregi, DiS. Paní Beregi má několikaleté zkušenosti jako zdravotní sestra na oddělení urologie. Tento medicínský obor sama považuje za velmi zajímavý, což potvrzuje nejen více než patnáctiletá praxe, ale také řada specializovaných kurzů, které během svého předchozího působení absolvovala.


Jak dlouho se věnujete oboru urologie a co Vás k němu přivedlo?

Úvodem bych ráda poděkovala za milé přivítání. Urologii se věnuji od roku 2005, kdy jsem ukončila studium na VOŠ. Oslovilo mě urologické pracoviště, kde jsem vykonávala studijní praxi.

Co máte na své práci a oboru ráda? V čem je podle Vás urologie zajímavá?

I když se tomuto oboru věnuji 15 let, i nyní mě dokáže překvapit a stále mě baví. Urologie je chirurgický obor, to znamená, že je rychlý, svižný, zajímavý. Máme mnoho operačních postupů pro určité diagnózy. Díky tomu se snižuje délka hospitalizace pacienta. Máme lepší pomůcky pro ošetřování pacienta, nové postupy. Je to obor pro většinu pacientů velice citlivý a intimní. Někteří pro neznalost a stud svůj stav zanedbají. Jsem ráda, že v posledních letech roste informovanost pacientů.

Oddělení se bude od června navracet do běžného provozu, měla jste už možnost poznat se se svými novými kolegy a kolegyněmi?

Ano, od 1.6. se vracíme k běžnému provozu. Vrátí se zbytek personálu, který pracoval na jiných odděleních. S většinou zaměstnanců jsem se setkala, ale těším se, že na poznávání bude nyní více času. 

Máte za sebou první měsíc v ÚVN, jak ho hodnotíte v tomto komplikovaném období?

Je to velice náročné období. V této době měnit místo, pozici, kolektiv, není jednoduché. Jsem moc ráda za personál, který na urologii je. Všichni jsou velice milí, vstřícní a ochotní pomoci. Za to jim moc děkuji.

Prozradíte nám něco o sobě? Čemu se ráda věnujete ve volném čase?

Svůj volný čas trávím s dcerou, věnuji se sportu. Baví mě knihy, na které ale v poslední době není moc času.

Na oddělení se ještě před Vaším příchodem uvolnila pozice všeobecné a praktické sestry na lůžkové části, co byste vzkázala možným zájemcům?

Někdy je čas udělat změnu, krok tím správným směrem. Pracujeme v zajímavém oboru a milém kolektivu. Zastavte se za námi, rádi Vás tu provedeme. Budeme se těšit. 

Děkuji za Váš čas a na závěr bych Vám chtěla popřát hodně štěstí, spokojenosti a mnoho pracovních úspěchů. Vítejte v týmu ÚVN.

(Monika Gregorová, ÚVN)



Aktuální pracovní nabídky:

Všeobecná nebo praktická sestra na lůžka Urologické oddělení (směnný provoz)