Ústřední vojenská nemocnice připravila pro válečné veterány 2. světové války, kteří jsou v její péči, množství aktivit u příležitosti připomenutí ukončení 2. světové války. Ve čtvrtek 5. května je navštívil ředitel ÚVN a jeho náměstkové, na 11. května pro ně připravili pracovníci oddělení sociální péče oslavu v altánu, na 12. května je naplánovaný výlet do dendrologické zahrady.

 
Vedení ÚVN potěšilo válečné veterány svou návštěvou ve čtvrtek 5. května. „Přicházíme k vám ve dnech, kdy si připomínáme osvobození naší země, abychom vám poděkovali a vyjádřili úctu, kterou k vám a vašim činům chováme. Je nám ctí, že o vás můžeme pečovat k vaší spokojenosti. Snad vám malé dárky, které pro každého z vás máme, udělají velkou radost,“ uvedl ředitel nemocnice prof. Miroslav Zavoral a společně s náměstky předal každému balíček. V povídání u dobrého občerstvení zaznělo poděkování veteránů za péči a vyjádření jejich spokojenosti.

„ V úterý jsme byli na pěkném koncertu, který pro nás v Rudolfinu pořádala armáda, dneska nás navštívil pan ředitel, v neděli půjdeme na Vítkov, příští týden budeme slavit v altánu, když bude pěkně, a ve čtvrtek pojedeme do Průhonic. Takže je pořád co dělat. Jen aby už bylo pěkně, abychom mohli chodit na procházky,“ prozradila jedna z válečných veteránek, která zanedlouho oslaví 91. narozeniny.

V ÚVN se starají o téměř pět desítek válečných veteránů 2. světové války z východní i západní fronty. Nejvíce z nich je umístěno v Domově se zvláštním režimem a v Domově pro seniory, soběstační žijí v Domově pro válečné veterány.