Koncem května v Domově Vlčí mák začaly personálu pomáhat letušky ze společnosti Smartwings, které se bravurně zapojily do aktivizační i ošetřovatelské práce.

Nápadem letušek bylo uspořádat simulaci letu, kterého se zúčastní klienti Domova Vlčí mák. Klienti dostali palubní vstupenky se svými  jmény a ihned po příchodu "na palubu letadla" jim bylo nabídnuto drobné občerstvení a káva. Let, který byl předváděn, byl let na trase Praha - Ostrava, který trvá v reálu zhruba 30-40 minut. Klienti dostali bezpečnostní instrukce pro svůj let, zažili vzlet letadla, dozvěděli se mnoho zajímavého ze života palubního personálu. Například to, že palubní průvodci jsou školeni na to, aby cestují v případě nouze dostali bezpečně z letadla za 90 vteřin. Nakonec proběhlo bezpečné přístání.

Letělo se celkem se třemi skupinami klientů Domova VLčí mák. Protože v letošním roce jsou z bezpečnostních důvodů omezeny výlety klientů, byla tato akce výjimečným zážitkem a zpestřením života veteránů druhé světové války v Domově Vlčí mák.