Praha, 23. července 2020 - I přes řadu zrušených hudebních festivalů si mohli zdravotníci ÚVN užít několik písniček z koncertu skupiny Tata Bojs „z první řady“. Kapela Tata Bojs jim totiž ve středu 22. července zapůjčila speciální záznam ve virtuální realitě několika písní z koncertu,  které jim společně s fanoušky věnovala jako poděkování za jejich práci.

“Doktorům a sestřičkám jsme na zapůjčených brýlích předali výběr písní, který jsme pro ně speciálně natočili na 360° kameru během květnového benefičního koncertu v Divadle v Celetné. Společně s fanoušky jim tak chceme poděkovat za jejich pracovní nasazení během epidemie,” vysvětluje frontman Tata Bojs Milan Cais. “Díky novým technologiím technologií si  se budou moci po náročné práci trochu odreagovat odpočinout si,” dodává.
„Bylo to zajímavé z pohledu netradičního zpracování a pro nás, fanoušky Tata Boys, zároveň velmi příjemné a milé setkání s frontmanem skupiny Milanem Cajsem,“ hodnotí zdravotní laborantka a dodává, že si doma v klidu nasadila virtuální brýle a nechala vstoupit skupinu přímo k sobě do pokoje.

Skupina s sebou přivezla darem jako bonus i ochranné štíty, ty s potěšením využijí pracovníci odběrového místa ÚVN.
Všem díky za zpříjemnění práce i podporu.

Do volby písní pro zdravotníky byli zapojeni fanoušci skupiny. Více než dva tisíce během 24 hodi-nového hlasování vybrali písně Šťastnější a Filmařská. Kapela ještě přidala píseň Ztraceni v překladu. Záznam zpracovala agentura Brainz Studios do cca dvacetiminutového záznamu v 8K kvalitě s 3D audiem, který tvoří obsah virtuální realitu kterou bylo možné sledovat v unikátních brýlích. Ty  zapůjčila alza.cz. Část koncertu jsme tak zpřístupnili  personálu Ústřední vojenské nemocnic, který tak získal jedinečnou příležitost zažít atmosféru koncertu skoro naživo. Díky 360° snímání je možné se rozhlížet do všech stran a prohlédnout si, kolik techniky bylo na realizaci živě přenášené akce z Celetné potřeba,” přibližuje Robin Pultera z Brainz Studios.

Speciální záznam se natáčel v rámci živě streamovaného koncertu, který proběhl 13. května v Divadle v Celetné. Sledování se zúčastnilo více asi 3 000 diváků. Za vybrané prostředky z koncertu byl žákům Základní školy speciální  Rooseveltova z Prahy 6 zaplacena desetiměsíční hippoterapie (jde o léčebné působení koně na jedince, kdy kůň může nabídnout pohyb, emoce a blízký kontakt s cílem pozitivního ovlivňování psychosomatické stránky, hippoterapie posiluje pohybovou koordinaci, sociální dovednosti, zmírňuje stres a agresi, navozuje celkové zklidnění) Zástupce Nadačního fondu Šestý smysl se předání záznamu také zúčastnil.