Od pátku 4. prosince 2020 bude v ÚVN zprovozněno Antigenní odběrové centrum  ÚVN (AOC). Pedagogové objednaní v objednávkovém systému zde budou zdarma vyšetřeni antigenními testy na přítomnost SARS-CoV-2.

 

Antigenní odběrové centrum ÚVN

 

Stan polní nemocnice

Provozní doba: pondělí-pátek 10-18 hod., sobota a neděle 8-16 hod.

 

Podmínky testování

  1. Objednání
    Pedagog si musí předem zarezervovat termín antigenního testování

    REZERVACE TERMÍNU AG TESTU

     

  2. Identifikace
    Při příchodu bude testovaný prokazovat, že je pedagogický pracovník (zaměstnavatel je na vyžádání pedagogického pracovníka povinen vydat potvrzení) a předloží platný občanský průkaz a průkaz pojištěnce.

 

Vyšetření se nebude provádět

  • u osob, které prodělaly onemocnění covid -19 a byly v izolaci minimálně v rozsahu stanoveném  mimořádným opatřením Ministerstva zdravotnictví k nařizování izolace a karantény
  • osoby, u nichž uplynulo maximálně 90 dnů od prvního RT-PCR testu s pozitivním výsledkem
  • osoby, u kterých byl v posledních 5 dnech proveden test metodou RT-PCR s negativním výsledkem.

 

Jak probíhá odběr?

Celý proces testování trvá zhruba půl hodiny, v závěru jsou testovanému sděleny výsledky a každý testovaný obdrží pokyny v souvislosti s výsledkem testování:

Pokud budou výsledky POC antigenního testu pozitivní, ačkoliv testovaný nemá příznaky, obdrží takto testovaný pokyn k okamžitému absolvování RT-PCR testu a informace, jak dále postupovat. 


Antigenní testování pedagogů bude probíhat do 17. prosince 2020 včetně. Poté, od 18. prosince 2020 bude Antigenní odběrové centrum poskytovat testování zájemcům z řad veřejnosti, kteří se taktéž předem objednají k testování v objednávkovém systému.