Zájemci o očkování, registrovaní v Centrálním rezervačním systému do Národního očkovacího centra v O2 universum, si pro svou dávku vakcíny proti covid-19 přicházejí od pondělí 3. května. Za první očkovací den tu týmy ÚVN naočkovaly 1170 osob. Další den už tu bylo naočkováno 2300 osob a od soboty 8. května tu denně aplikují přes tři a půl tisíce vakcín. Za prvních deset dnů provozu Národního očkovacího centra tu přesáhl celkový počet očkovaných 27 tisíc.

Těší nás, že máme dostatečnou kapacitu, abychom mohli očkovat tisíce lidí denně. Dostáváme řadu  mailů, kde si lidé pochvalují rychlost a plynulost očkování na místě. Jsou mile překvapeni, jak to tu odsýpá, oceňují naše zdravotníky a velmi dobře vnímají i vojáky, kteří tu pomáhají s organizací,“ přibližuje Lenka Gutová, náměstkyně ředitele ÚVN pro nelékařské zdravotnické profese a řízení kvality zdravotní péče.

K vakcinaci v Národním očkovacím centru ÚVN se již přihlásilo v Centrálním rezervačním systému k dnešnímu dnu čtyřicet šest tisíc zájemců o očkování, všichni již mají svůj PIN 2 s možností rezervace termínu.

Od poloviny června by se denně mělo v Národním očkovacím centru, při dostatečných dodávkách vakcín, naočkovat až sedm tisíc osob.