ÚVN vychází vstříc četným žádostem očkovat bez registrace. "Zareagovali jsme na podněty našich klientů, abychom umožnili očkování bez objednání. Od středy 4. srpna 2021 je možné očkování proti covid-19 bez předchozí registrace, a to jak v ÚVN, tak také v Národním očkovacím centru v O2 universu," uvádí náměstkyně ředitele ÚVN Lenka Gutová a doplňuje: "Zájemce o vakcinaci proti covid-19 v O2 universu i v ÚVN tak naočkujeme vakcínou od Pfizer i bez předchozí registrace. Postačí, aby měli s sebou průkaz totožnosti (pozn. občanský průkaz, cestovní pas...) a kartu pojištěnce. Po příchodu do Národního očkovacího centra v O2 universu i do očkovacího centra ÚVN se jich ujme přítomný personál a zájemci budou očkováni bez čekání."

K vakcinaci bez objednání lze přicházet do O2 universum i do ÚVN denně od 9 do 12 a od 13 do 17 hodin, včetně víkendů. Do O2 universum mohou k vakcinaci bez předchozího objednání přicházet i samoplátci, v ÚVN nyní očkování samoplátců neprobíhá. Dovolujeme si upozornit, že osoby s rezervací termínu očkování v jiném očkovacím centru na následující 4 dny nemohou být přijati k vakcinaci.

ÚVN naočkovala dosud celkově již přes 600 tisíc vakcín, z toho právě v těchto dnech překročila hranici půl milionu vakcín aplikovaných v O2 universu.