19. 8. 2021
Národní očkovací centrum v O2 universu má poslední očkovací den naplánovaný na 10. září 2021. Pak se brány Národního očkovacího centra zavřou a 12. září budou prostory předány zpět majiteli (pozn. Bestsport a.s.).

„ÚVN plánuje vakcinaci prvních a druhých dávek tak, aby bylo vše připraveno na ukončení provozu. Poslední objednací termíny k očkování první dávkou vakcíny proti covid-19 v O2 universu jsou na 20. srpna 2021. Poté se zaměříme především na naočkování všech objednaných druhými dávkami. Chceme jim tak poskytnout v Národním očkovacím centru O2 universu kompletní vakcinaci,“ přibližuje náměstkyně ředitele ÚVN Lenka Gutová.

Očkování v Národním očkovacím centru po 20. srpnu 2021

Registrovaní s objednaným termínem budou vakcinováni druhými dávkami. Ti, kdo přijdou do O2 k vakcinaci bez objednání (pozn. tzv. walk-in), budou moci být očkováni jak druhými, tak také prvními dávkami až do 10. září. Bude pak záležet na volbě každého očkovaného, který bez objednání přijde k aplikaci první dávky do O2 universa a jeho termín druhé dávky bude až po 10. září, zda si vybere rezervaci vakcinace druhé dávky do ÚVN, anebo do jiného očkovacího místa.

ÚVN bude pokračovat ve vakcinaci
„V areálu ÚVN je stále v provozu očkovací centrum, kde lze denně naočkovat až 600 osob. V současnosti je tato kapacita využita částečně, přesto jsme připraveni v případě potřeby kapacitu dále navýšit,“ doplňuje Lenka Gutová.

Národní očkovací centrum v O2 universu, jehož úkolem bylo zajistit vakcinaci proti covid-19 v co nejkratší době co největšímu počtu zájemců o očkování, zahájilo činnost 3. května 2021. K dnešnímu dni tu aplikovali přes půl miliónu dávek vakcín. Aktuálně se tu denně naočkuje přes dva a půl tisíce lidí, v červnu a červenci tu bylo denně vakcinováno až sedm tisíc osob.

Jitka Zinke, tisková mluvčí ÚVN