Nástup k plánované hospitalizaci je mezi 08.00 - 09.00 hodinou do příjmové kanceláře (pavilon A5, zvýšené přízemí, lůžková část).

Nemůžete-li nastoupit k hospitalizaci, anebo trpíte-li jiným, např. akutním infekčním onemocněním, neprodleně oznamte tuto skutečnost kanceláři oddělení, na kterém je plánována hospitalizace - telefonní číslo 973 203 200.

K příjmu si, prosím, přineste výsledky všech požadovaných vyšetření dle rozpisu, který jste obdržel/a pro Vašeho praktického lékaře (Informace pro praktického lékaře). Bez kompletních výsledků od praktického lékaře nebudete moci být přijati.

Jak se na pobyt v nemocnici připravit

  • Do nemocnice si vezměte seznam všech léků, které užíváte včetně údajů o dávkách a čase podávání. Je vhodné vzít si s sebou veškeré léky v originálním balení.
  • Máte-li starší záznamy o svém onemocnění (kopie lékařských zpráv apod.), přineste je s sebou - přijímajícímu lékaři mohou pomoci zpřesnit informace o Vašem zdravotním stavu.
  • Dále vezměte s sebou další zdravotní dokumentaci (předoperační vyšetření, popis RTG snímků, doklad o pracovní neschopnosti, pokud již byl vystaven).

 

Co si vzít s sebou do nemocnice:

  • průkaz totožnosti (občanský průkaz nebo cestovní pas, průkazku zdravotní pojišťovny)
  • věci osobní hygieny
  • bezpečnou pevnou obuv - ne pantofle
  • pyžamo či domácí oděv, župan, ručník
  • pomůcky, které používáte - berle, hůl, brýle, naslouchátko atd.

 

Co si s sebou nebrat:

  • šperky a cenné předměty, větší finanční hotovost, kreditní karty
  • zbraně a nebezpečné předměty
  • cigarety

 

Předanestetické vyšetření

K příjmu si prosím přineste výsledky všech vyšetření provedených Vaším praktickým lékařem. Před operací v celkové anestezii musíte navštívit anesteziologickou ambulance ÚVN k tzv. „předanestetickému vyšetření“ (pavilon CH1, patro -1, za bufetem chodbou vlevo a dále spojovací chodbou mezi pavilony CH1 a CH2). Informujte anesteziologa o uvolněných zubech, snímatelných protézách.

Přijetí do nemocnice

Lékař, který Vás bude přijímat, Vás seznámí s důvodem přijetí a s plánem léčebné péče v průběhu hospitalizace. Vyšetří Vás a kromě průběhu Vašich stávajících obtíží se bude zajímat i o to, jaká onemocnění jste Vy a Vaši blízcí prodělali v minulosti, jaké užíváte léky, zda nejste na něco alergičtí apod. Informujte lékaře ve vlastním zájmu pravdivě, nic nezamlčujte, nemůžete-li si vzpomenout, pomohou nám lékařské zprávy, které přinesete s sebou.

Přijímající lékař Vám odpoví na Vaše dotazy týkající se průběhu hospitalizace i předpokládané délky pobytu v nemocnici. Je rovněž povinen Vás seznámit s případnými doplatky na poskytnutou péči, pokud tato není hrazena ze zdravotního pojištění.

V případě, že budete operován/a, či Vám bude proveden intervenční výkon, budeme od Vás vyžadovat písemný informovaný souhlas s výkonem.

Kouříte? Kouření prokazatelně zhoršuje výsledky chirurgické léčby. Kuřáci jsou ohroženi více komplikacemi, hospitalizace bývá delší a hojení pomalejší. Žádáme o laskavé respektování zákazu kouření v areálu zdravotnického zařízení v souladu s aktuální legislativou tj. zákonem č. 65/2017 Sb., o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek, v platném znění. Doporučujeme Vám z uvedených důvodů před nástupem k hospitalizaci kontaktovat Centrum pro závislé na tabáku (pavilon B1, telefon 973 202 844, 604 297 030). Pokud se rozhodnete závislost na nikotinu s odborníkem neřešit, doporučujeme vzít si s sebou do nemocnice některou z forem náhradní léčby nikotinem - náplasti, žvýkačky, pastilky, aj., které zakoupíte bez receptu v lékárně, kde se rovněž můžete poradit o jejich užívání.

Návštěvy pacientů

Návštěvní hodiny u hospitalizovaných pacientů jsou v ÚVN neomezené. Vzhledem k provozu klinických pracovišť Vám doporučujeme návštěvy v odpoledních hodinách. Při příchodu na oddělení hlaste návštěvu zdravotnickému personálu. V průběhu návštěvy je nutné respektovat případná upozornění či omezení ze strany personálu, která jsou v zájmu pacienta.