Na dvě stovky návštěvníků přišly ve čtvrtek 29. května 2014 do Ústřední vojenské nemocnice na tradiční, preventivně zaměřenou akci Den zdravé nemocnice aneb každý den něco pro zdraví. Odborníci na zdravé stravování, obezitologii, fyzioterapii, infekční nemoci, poskytování první pomoci, dentální hygienu, psychohygienu či odvykání kouření poskytli v atriu pavilonu A zájemcům poradenství a především jim umožnili zjištění hodnoty jejich krevního tlaku, glykémie, množství tuku v těle a jeho rozložení.


„Jak už napovídá název Týmu pro podporu zdraví ÚVN, zaměřujeme naše aktivity především na prevenci a podporu zdravého životního stylu.  Takový cíl má i Den zdravé nemocnice – nabídnout odborné informace a poradenství v oblasti prevence a správné péče o své zdraví. Lze tak účinně předcházet mnoha zdravotním problémům,“ uvádí Kateřina Malá,která vede Tým pro podporu zdraví ÚVN.

Den zdravé nemocnice se  v ÚVN  konal již popáté. Tradičně nabízel praktické ukázky účinného poskytování první pomoci, poradenství v oblasti zdravé výživy, správné hygieny rukou, dentální hygieny, obezitologie či odvykání kouření. Návštěvníci projevili velký zájem o možnost vyšetření znamének na kůži. V době od 10 do 12 hodin se nechalo vyšetřit více než pět desítek zájemců. Novinkou Dne zdravé nemocnicebylo poradenství  v oblasti prevence infekčních nemocí, praktické cvičení zaměřené na odstraňování bolesti zad a  měření hladiny krevního cukru.












{flv}dzn_140529{/flv}