Ústřední vojenská nemocnice – Vojenská fakultní nemocnice Praha zve všechny, kdo chtějí včas a účinně předcházet chorobám a pečovat o své zdraví, na Den zdravé nemocnice. Ve středu 24. září od 9 hodin odborníci z ÚVN poskytnou zájemcům poradenství, informace, možnost prověření  zdravotní  kondice a na programu je také několik praktických ukázek.

Změříme
puls, krevní tlak, množství cukru v krvi, množství CO ve výdechu, BMI, rozložení tuku a svalové hmoty v těle. K dispozici bude také vyšetření znamének na těle.  

Doporučíme
vhodná cvičení na bolesti zad, úpravu jídelníčku a životosprávy, postup při odvykání kouření, vhodné očkování před zimním obdobím, očkování při cestách do exotických zemí, preventivní vyšetření tlustého střeva, správná péče o kontaktní čočky a o zrak při jejich užívání.

Prakticky předvedeme a vyzkoušíte si
správnou hygienu rukou, hygienu ústní dutiny, vyjmutí klíštěte, poskytování první pomoci, samovyšetření prsu, cviky na bolesti zad, péči o kontaktní čočky.

Víte

Kolik stlačení za minutu je třeba udělat při resuscitaci?

Jak zjistit, zda máte dost protilátek proti nemocem, jako jsou spalničky nebo příušnice?

Jak zajistit vhodné očkování při cestování do exotických zemí?

Jaká by měla být správná hladina cukru v krvi?

V čem děláte nejčastější chyby při sestavování jídelníčku?

Máte pochybnosti, zda je znaménko na vaší kůži v pořádku?

Vydejte se na Den Zdravé nemocnice ve středu 24. září od 9.00 do 14.00, v atriu pavilónu A Ústřední vojenské nemocnice vaše dotazy zodpoví tým na podporu zdraví ÚVN.


Z předešlého Dne zdravé nemocnice

{flv}dzn_140529{/flv}