Jak pomoci rodičům, kteří mají problém s pamětí? ...Pečuji doma o maminku, potřebuji poradit. ...Máte k dispozici očkovací látku proti jedovatým pavoukům před cestou do Austrálie? ...Je dědičná paradontóza? Už jsem několikrát zkoušel přestat kouřit, ale vždycky jsem zase začal. ...Myslel jsem, že při první pomoci je nejdůležitější umělé dýchání z úst do úst.......Na tyto a mnohé další dotazy obdrželi odpověď a radu i praktickou ukázku návštěvníci dnešního Dne zdravé nemocnice v ÚVN. 


pdf Celý program

Den zdravé nemocnice, pořádaný v rámci Měsíce zdravé 6, se tradičně konal v atriu pavilonu A Ústřední vojenské nemocnice. Preventivně a edukačně zaměřený den poskytl rady, doporučení, praktické ukázky i měření celkem 663 zájemcům. Njvětší zájem byl o změření aktuální hodnoty cukru v krvi, tlaku, tuku v těle; téměř sto zájemců navštívilo stanoviště diabetologie, obdobně přicházeli lidé ke stanovišti fyzioterapie. I novinku: poradenství a podporu seniorů při návratu z nemocnice do domácího prostředí a poradenství pro lidi pečující o své blízké využilo několik desítek lidí.

„Nechala jsem si vyšetřit znaménko, jsem ráda, že teď můžu klidně spát. Je to dobrý nápad, jít naproti s prevencí a odbornými radami,“ ocenila jedna z návštěvnic. Možnost bezplatného vyšetření mateřského znaménka využilo 53 lidí, naprostá většina byla v pořádku. V jednom případě byl zachycen nález, pacient je již objednán na podrobná vyšetření.