Na Valentýna se vypravili do OC Šestka edukační specialisté z ÚVN. Přímo v nákupním centru si zájemci mohli změřit tlak, cukr v krvi, rozložení  tuku a svalů v těle, k dispozici byli specialisté na vyšetření podezřelých mateřských znamének, psychologové, fyzioterapeuté, dentální hygienistka, ergoterapeutka, specialisté na hygienu a mnozí další. Nezapomnělo se ani na děti. Ty si společně s rodiči mohly vyzkoušet, zda si správně myjí ruce, poznávaly zdravé potraviny a také si zacvičily pro správné držení těla. Odměnou za splnění úkolů jim byl balónek ÚVN a nebo hygienické pomůcky či ovoce.


Velký zájem byl také o názorně podanou  instruktáž, a poté nácvik první pomoci pod vedením odborníků u stanoviště, kde „zachraňovaly“ životy při náhlé zástavě srdce. „Dbejte, abyste měli  zpevněné ruce. Abyste dodržovali správné tempo, zkuste si zazpívat Rolničky, rolničky, kdopak vám dal hlas....“,vedli  zájemce o nácvik první pomoci odborníci z KARIM.

Celkem bylo provedeno 541 edukací, přičemž tentokráte byl největší zájem o ukázky hygieny rukou, která je významnou prevenci infekcí.

„Pořádání takovéto preventivní akce má zase jiný charakter, než na jaký jsme zvyklí, když je Den zdravé nemocnice u nás v ÚVN.  Nebylo tu až tak velké množství lidí, ale zase jsme se jim mohli více věnovat,“ hodnotí jedna z členek edukačního týmu  a Týmu na podporu zdraví.