Ve středu 24. září se v ÚVN uskutečnil preventivně zaměřený Den zdravé nemocnice pořádaný Týmem pro podporu zdraví ÚVN. Tradičně nabízel praktické ukázky účinného poskytování první pomoci, poradenství v oblasti zdravé výživy, správné hygieny rukou, dentální hygieny, obezitologie, prevence onkologických onemocnění či odvykání kouření.

 video 


„Tým pro podporu zdraví Ústřední vojenské nemocnice cílí své aktivity především na prevenci nemocí a podporu zdravého životního stylu. Snažíme se vést pacienty, ale také personál nemocnice, k odpovědnosti za své zdraví.  V průběhu Dne zdravé nemocnice poskytujeme odborné poradenství zaměřené na péči o zdraví a informace, jak účinně předcházet mnoha zdravotním problémům nebo jak se zbavit závislostí,“ uvádí Kateřina Malá, která vede Tým pro podporu zdraví ÚVN.

Návštěvníci ocenili, že si mohou v průběhu Dne zdravé nemocnice zdarma nechat odborníky prověřit svou zdravotní kondici – změřit tlak, stanovit BMI a rozložení tuku v těle, zjistit množství cukru v krvi, naučit se správné cviky proti bolesti zad, kuřáci si mohli nechat změřit množství CO ve výdechu. Na pět desítek lidí využilo možnost vyšetření podezřelého kožního znaménka. Mnozí si také vyzkoušeli pod vedením odborníků z Emergency poskytování první pomoci při zástavě srdce. Mezi nejnavštěvovanější patřilo stanoviště Centra očkování a cestovní medicíny ÚVN, kde se příchozí dotazovali zejména na správnou dobu očkování proti chřipce, na aktuálnost očkování proti klíšťové encefalitidě a zajímali se o další služby Centra.

Den zdravé nemocnice se  v ÚVN konal již pošesté. Jako každoročně v září, i letos byl součástí programu Měsíce zdravé šestky.














{flv}dzn_140925|400|{/flv}