Garant: MUDr. Tomáš Tyll, Ph.D

Volitelný předmět je určen pro studenty 4. - 6. ročníku 1. LF UK se zájmem o obor anestezie, resuscitace a intenzivní medicína. Maximální kapacita je 15 studentů. Posluchači se seznámí s přípravou pacientů k operačním výkonům, se základy celkové i regionální anestezie, s léčbou bolesti, s pooperační péčí na jednotce intenzivní péče a s možnými perioperačními komplikacemi. Součástí výuky je i praktický nácvik na modelu (intubace, kanylace periferní žíly).

Předmět je ukončen zápočtem, podmínkou jeho udělení je 80% účast a úspěšné absolvování závěrečného testu.

Pokyny pro studenty:

Předmět je vyučován v letním semestru v úterý odpoledne, celkově 13 seminářů á 2 vyučovací hodiny. Sraz studentů je ve 14.00 před místností č. 112, pavilon F1, 1. patro, Ústřední vojenská nemocnice. Výuka probíhá v Simulačním centru KARIM.

Podrobnosti ohledně očkovacích certifikátů případně PCR testů podle aktuální pandemické situace vám případně pošleme mailem před začátkem předmětu. Sylabus je ke stažení níže.

V rámci předmětu je možné si domluvit individuální stáže na operačním sále a na jednotce intenzivní péče v dopoledních hodinách. Tyto individuální stáže budou započítány do zápočtové prezence.

 

Ke stažení:

pdf Sylabus PVP - Perioperační medicína (196 KB)