Léčba rázovou vlnou

Image

Moderní alternativou v léčbě onemocnění pohybového systému je léčba rázovou vlnou, tzv. ESWT (Extracorporeal Shock Wave Therapy).
Léčba zahrnuje obvykle 3 až 6 sezení s odstupem cca sedmi dnů. Doba jednoho sezení se pohybuje okolo 20 minut. Mechanický účinek metody je zejména protibolestivý, snižuje napětí okolní tkáně, zvyšuje její prokrvení a látkovou výměnu, zvyšuje vstřebávání vápníkových uloženin ve svalech a tkáních.
Léčba není hrazena zdravotní pojišťovnou, cena jedné aplikace je 500,- Kč.



Nejčastější indikace léčby rázovými vlnami:

  • ostruha patní kosti
  • tenisový loket
  • bolesti, ztuhlost ramenního kloubu
  • bolesti Achillovy šlachy
  • bolesti po nadměrné zátěži kolene
  • úponové a šlachové bolesti obecně


Klasická masáž (částečná nebo celková)
Klasická masáž je řadou mechanických podnětů prováděných na těle.
Účinky masáže: změna vegetativní rovnováhy, zvyšování látkové výměny, celkový uklidňující nebo povzbuzující  účinek na tělesnou výkonnost, zlepšení svalové činnosti, zvýšení prokrvení masírovaných tkání. Na základě uvedených účinků se snižuje bolestivost.

Přísadové koupele: kosodřevina, levandule, máta, lemongrass
Přísadové koupele mají příznivý regenerační účinek na podpůrný, kloubní a pohybový aparát, přispívají k uvolnění svalového napětí. Využívají jednak tepelných, mechanických účinků vody a dále účinku přísadových látek.
Nabízené bylinné přísady do koupele Herbaden se vyznačují vysokým  obsahem extraktu léčivých rostlin (až 85%), který vzniká pomalou extrakcí bylin po dobu 4-6 týdnů, kdy se z léčivých rostlin extrakcí uvolňují účinné látky. Všechny koupele jsou vyrobeny ve farmaceutické  kvalitě, ISO 9001

Uhličitá a perličková koupel
Uhličitá koupel využívá působení plynu (CO2)s vodou na  organismus. CO2  rozpuštěný ve vodě se vstřebává kůží a dochází k jejímu výraznému prokrvení. Bylo prokázáno, že při aplikaci koupele dochází k poklesu krevního tlaku a snížení srdeční práce, klesá srdeční frekvence.  Aplikace vhodná např. u revmatických chorob, venosních poruch, poruch prokrvení CNS.

Tape
Taping je metoda využívaná především ve sportovní medicíně a rehabilitačním lékařství.
Tapovací metody jsou např. kineziotaping, lymfotaping. Při aplikaci tapu se využívá speciální lepící pásky.
Účinky kineziotapu – zmírňuje chronické či akutní bolesti, podporuje svaly v pohybu, napomáhá stabilizovat svaly, klouby do správné polohy,
Účinky lymfotapu – aktivace lokálního kapilárního prokrvení, aktivace kožního lymfatického systému , analgetický, podpora hojení a lokální regenerace, mírní otok