• Hovory z ÚVN:

HIV – obávaný virus lidské imunitní nedostatečnosti. Ze statistik vyplývá, že ročně je počet nově detekovaných HIV pozitivních případů průměrně kolem 300. Léčení pacienti nejsou nebezpečím, nebezpečí číhá od těch, kdo nejsou odhaleni. Zdroj: Dokument1 (szu.cz).

Lze účinně předcházet nákaze tímto virem? Jak dochází k nákaze? Jsou možnosti prevence? Jaké jsou současné možnosti léčby? Jaké jsou formy nákazy? Je možné se nakazit i polibkem, dotykem, objetím, mateřským mlékem? Jak dostat tento virus pod kontrolu? Jaká stigmata toto onemocnění provázejí? A podaří se HIV zcela vymýtit?

Odpovědi na tyto i mnohé další otázky se dozvíte v podcastu ze série „Hovory z ÚVN“. Hosté - MUDr. Milan Zlámal z HIV centra ÚVN a pan Petr, kterému byla již v roce 2005 zjištěna HIV pozitivita, je úspěšně léčen a mimo jiné v současnosti působí jako předseda České společnosti AIDS pomoc – přinesou pohled specialisty, a také velmi otevřený příběh člověka, který má HIV pod téměř 20 let pod kontrolou.

 

Zásadní je včasné odhalení testováním, zahájení léčby a dodržování pravidel. Pak lze mít nemoc pod kontrolou, žít kvalitní život a nebýt zdrojem nákazy. 

 

Informace můžete získat v HIV Centru ÚVN, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. případně v některém z HIV center v České republice.

Testování HIV | LÉČBA/HIV CENTRA (tadyted.eu)