Koronární jednotka

pavilon A7, přízemí

Stanice poskytuje péči nemocným s akutními onemocněními kardiovaskulárního aparátu, především se zde léčí akutní formy ischemické choroby srdeční (akutní infarkt myokardu, nestabilní angina pectoris), dále těžké a akutní formy srdečního selhávání a nemocní se závažnými poruchami srdečního rytmu. Poskytujeme péči nemocným s akutními interními onemocněními, jako je exacerbace chronické obstrukční choroby plicní, plicní embolizace, hypertenzní krize, ošetřujeme některé typy akutních cévních příhod. Koronární jednotka je umístěna v nově zrekonstruovaném pavilonu A7 (bývalá budova BIII), v moderních klimatizovaných prostorách. Disponuje osmi lůžky, plně vybavenými pro komplexní intenzivní péči, dvě lůžka jsou vybavena pro úplnou resuscitační péči. Na koronární jednotce se provádí celá řada instrumentálních vyšetřovacích a léčebných metod, jako je diagnostická pravostranná srdeční katetrizace u lůžka nemocného, umělá plicní ventilace, dočasná srdeční stimulace, podpora oběhu balonovou intraaortální kontrapulzací, zajištěna je intermitentní hemodialýza. Lékaři koronární jednotky úzce spolupracují v rámci celého kardiologického oddělení, také se na zajištění činnosti některých dalších stanic sami podílejí.


Jednotka metabolické péče

pavilon A7, přízemí

Zde jsou hospitalizováni pacienti vyžadující monitoraci a intenzivní péči při těžkých stavech interního charakteru (s výjimkou nemocí kardiálních). Stanice disponuje 5 lůžky.


Vedoucí lékař:
MUDr. Pavel Sedloň
Tel. číslo: +420 973 203 043, +420 973 203 051, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.