„Z toho, co zde dnes zaznělo, jste jistě pochopili, kde se nacházíme a kam kráčíme. A hlavně vám je zřejmé, že jsme živoucí zdravá nemocnice. To je možné pouze díky tomu, že všichni tvrdě pracujete. Nejen vy zde v sále, ale i vaši spolupracovníci. Chtěl bych za vaši práci poděkovat a požádat vás, abyste vyřídili  poděkování vedení nemocnice i všem vašim spolupracovníkům, protože bez společné usilovné práce bychom takovýchto výsledků nedosáhli,“ pronesl v závěrečném slově strategické konference ředitel ÚVN prof. Miroslav Zavoral.

Strategická konference ÚVN, pořádaná ve čtvrtek 14. prosince,  měla  na programu vystoupení známého ekonoma Miroslava Zámečníka na téma Uživí  česká ekonomika bezplatné zdravotnictví? Aktuality ve zdravotnickém právu odprezentoval Dr. Petr Šustek, odborník na zdravotnické právo. Následovalo představení výsledků hodnocení Kvalita očima pacientů. „Byli jste první v České republice, kdo podstoupil toto poměrně náročné hodnocení vedené v duchu přísné metodologie. Letos jste ho podstoupili již poosmé. To letošní šetření bylo zároveň výzvou, zda se vám podaří obhájit výsledky z předchozího šetření v roce 2015. Tehdy jste totiž dosáhli historicky nejvyššího výsledku nejen vaší nemocnice, ale i mezi všemi hodnocenými všeobecnými nemocnicemi v ĆR. A vy jste obstáli bez jediného šrámu. Šetření probíhalo 4 týdny, vyhodnocovali jsme přes tisíc respondentů, návratnost byla statisticky velmi dobrá, 71%. Výsledky jsou známé: v dnešní nejisté době je tady jedna jistota, a tou je vysoká kvalita práce ÚVN. Za to vám všem patří blahopřání a náleží právo získat certifikáty Kvalita očima pacienta s nejvyšším ratingem,“ ocenil výsledky šetření Kvalita očima pacienta v ÚVN Tomáš Raiter.

Další slavnostní okamžik nastal při předávání Cen ředitele nemocnice za výsledky dosažené ve VVIČ a jejich publikační výstupy za rok 2016. Bylo předáno celkem sedm cen, jedna za původní práci v časopise s nejvyšším IF bez ohledu na věk autora, jedna za původní práci v časopise s nejvyšším IF mladému vědeckému pracovníkovi do 35 let a pět za původní práci v časopise s nejvyšším IF dle pořadí, bez ohledu na dosažený věk autora.

Následovala vystoupení jednotlivých  odborných náměstků ředitele ÚVN, v nichž byly shrnuty výsledky práce ÚVN  za rok 2017 a především odprezentovány strategické záměry rozvoje ÚVN pro rok 2018.

„Doufám, že až se za rok setkáme při výroční strategické konferenci, která bude i konferencí k 80. výročí založení ÚVN, budeme si moci říci, že jsme vše splnili a nastoupíme novou cestu. Také doufám, že se vám bude v ÚVN nadále dobře pracovat a budete zde spokojeni. Přeji požehnané Vánoce a vše dobré do nového roku,“ uzavřel ředitel ÚVN prof. Zavoral.