• Hovory z ÚVN:

Všichni víme, že kouřením ohrožujeme nejen své zdraví, ale také můžeme uškodit zdraví našich blízkých. Finanční nákladnost jistě nemusíme připomínat. To, co si lidé povětšinou nepřipouštějí, nebo nechtějí připustit je, že kouření je spojeno se silnou závislostí na nikotinu, který možná krátkodobě poslouží, ale jednou si vybere svou daň. 
Ti, kdo si to vše uvědomují, chtějí si dopřát nezávislost a svobodu, se však velmi často obávají, jestli se závislosti dokážou zbavit? Nezklamou sami sebe? Okolí? Nepřijdou o sociální vazby? Zvládnou počáteční abstinenční příznaky, o kterých slyšeli? Nepřiberou na váze?… Je statisticky podloženo, že bez odborné pomoci se podaří přestat kouřit jen 4 % kuřáků. Je nějaká pomoc, jak tomu všemu čelit?  

Hosté podcastu „Cesta k nezávislosti na kouření“ - adiktoložka ÚVN Mgr. Barbora Švarcová a její klientka Simona, která potřetí přestává kouřit a věří si, že tentokrát už to díky odborné podpoře zvládne - přiblíží, čím lidé při zbavování se této závislosti procházejí, kde hledat odbornou pomoc a podporu, jak si ulehčit počáteční dny abstinence od nikotinu, i cenné rady z osobní zkušenosti.

Nejtěžší je, se rozhodnout a udělat první krok. Cesta se vždy dá nalézt. Někteří z těch, kteří přestali kouřit, přirovnávají své vítězství nad touto závislostí k životně nejdůležitějším úspěchům. Chcete se připojit? 

Neváhejte kontaktovat Centrum pro závislé na tabáku. Pomoc je na dosah ruky.
https://www.uvn.cz/cs/centrum-pro-zavisle-na-tabaku
tel: +420 973 208 340, 604 297 030
e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.