Od 26. do 28. března budou všichni dárci krve, kteří přijdou do ÚVN, aby „krváceli pro trůn“  odměněni trikem a dalšími pozornostmi HBO. Největším lákadlem bude replika trůnu ze seriálu Hra o trůny ve skutečné velikosti, umístěný v atriu pavilonu A, kde se budou moci zájemci  vyfotografovat a domů si odnést fotografii. Přijďte do pavilonu A v ÚVN a staňte se pravidelnými dobrovolnými dárci.

HBO Europe spolu s partnery Ústřední vojenskou nemocnicí v Praze a Českým červeným křížem vyzývá fanoušky seriálu Hra o trůny, aby prokázali svou oddanost seriálu a „prolili“ krev za trůn  - “bleed for the throne”- „krvácej pro trůn“. Přesně tak velké gesto si zaslouží jeden z největších televizních seriálů, který chce mimo jiné prokázat velkou službu nedostatku krve v reálném životě, motivovat k dárcovství krve a rozšířit dárcovskou základnu.

Akci "Krvácej pro trůn" považuji za výborný nápad, od kterého očekávám, že mimořádná popularita seriálu Hra o trůny se stejnou měrou zaslouží i o popularitu dárcovství krve, hlavně mezi mladými lidmi. Zvu proto všechny fanoušky seriálu, a ne jenom je, aby přišli krvácet, trůn za to rozhodně stojí!“ zdůrazňuje primář oddělení hematologie a krevní transfuze Miloš Bohoněk a doplňuje, že bude ÚVN sledovat, kolik dárců přijde a kolik krve se pro trům získá v České republice.

 „HBO je v Čechách i ve světe známé tím, že se  snaží vždy přidat něco navíc. Hra o trůny je mezinárodní pojem, mám radost, že právě s tímto brandem podpoříme tak důležitou věc jako je nábor nových dárců krve. Já osobně se společně s dalšími kolegy určitě zapojím“, dodává Vendula Hladká, Head of Marketing HBO Europe.

Fanoušci Hry o trůny po celé planetě se mohou akce rovněž zúčastnit prostřednictvím partnerství s lokálními organizacemi zabývajícími se dárcovstvím krve. Celkem jich je patnáct: Norsko, Švédsko, Jižní Afrika, Keňa, Ghana, Botswana, Maďarsko, Polsko, Rumunsko, Česká republika, Bulharsko, Srbsko, Řecko a Chorvatsko.

Fanouškové, které zajímá akce Krvácej pro trůn, mohou navštívit speciálně vytvořenou doménu krvacejprotrun.cz, kde se dozví mnohé další informace.

DARUJTE KREV #PROTRŮN

26. 3. – 5. 4. 2019 Ústřední Vojenská Nemocnice 

Akce probíhá celý den, ODBĚRY KRVE: 7:00 - 12:30

Ke stažení: